Amprente bizantine

AMPRENTE BIZANTINE – proiect cultural realizat prin parteneriat romano-elen, ce se deruleaza in perioada iulie 2018 – octombrie 2018 el va aduce  pe scena concertistică din România muzică bizantină în cinci concerte.

Despre proiect

AMPRENTE BIZANTINE este un proiect cultural co-finantat de Administratia Fondului Cultural National, incadrat la aria tematica Patrimoniu cultural imaterial, prin care se realizeaza 5 evenimente muzicale in Romania, la Bucuresti si Manastirea Comana, cu participarea Corului Psaltis, format din artisti interpreti romani, care au realizat cercetari in domeniul muzicii psaltice bizantine. Cei sase tineri artisti interpreti romani au istorie in demersul pentru familiarizarea publicului larg cu muzica bizantina, in biserici din Bucuresti, din tara si la scara internationala, prin concerte prezentate sub cupola unor mari edificii de patrimoniu national si universal, pentru cucerirea publicului si atragerea sa spre muzica psaltica, prin dezvoltarea de audiente noi.

Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finațării.