Cultură

DUELUL VIORILOR – editia a VI-a, prin turneul extraordinar al violonistilor Liviu Prunaru si Gabriel Croitoru, al pianistului Horia Mihail, reprezinta un demers cu semnificatie in aria culturala nationala si europeana, un produs cultural romanesc original, de interes si cu impact direct asupra comunitatii culturale nationale, prin notorietatea creatiei, a artistilor interpreti/instrumentisti si o larga accesibilitate.

“PIANUL CALATOR – editia a VI-a” aduce, din nou, pe scena concertistica din Romania simbolul pianului care colinda lumea, plecat la prima sa editie pe urmele lui Franz Liszt.

MEDIATIN- Proiect terminat.
SCOP: Crearea resurselor umane pentru informare comunitară cu sprijinul tinerilor jurnalişti - Scoală de vară pentru tineri jurnalişti
Crearea postului de radio – RADIO VACANŢA EFORIE – Vocea tinereţii fără frontiere
Cursuri de iniţiere în domeniul jurnalismului radiofonic pentru 200 de tineri – elevi din şcoala generală şi liceeni din întreaga ţară, organizate în judeţele Iasi, Botosdani, Neamt, Sibiu, Gorj, Dolj, Caras Severin, Arges, Prahova, Tulcea, Constanta şi în Bucureşti.
Rezultate:
Crearea unor metode moderne de educaţie culturală non-formală prin stimularea libertăţii de expresie şi comunicare comunitară;
Formarea, în rândul tinerilor, a unor lideri de comunicare comunitară – 200 de tineri jurnalişti în 5 regiuni ale României;
Crearea unor modele de excelenţă pentru dialog cultural şi orientare in carieră;
Eliminarea barierelor culturale.

CAP EUROPE – proiect terminat
Program de schimburi pentru tineret, grup ţintă 15 – 25 ani, pentru comunicare europeană prin arte vizuale, teatru, muzică şi dans.
A fost realizată o tabără pentru schimburi culturale. A fost realizat un spectacol – teatru de stradă - au fost elaborate un ziar şi un site al proiectului pentru comunicare culturală non- informală la nivel european, dezbateri pe teme culturale, valori europene şi valori naţionale, ateliere de lucru – teatru, muzică, pictură, jocuri tradiţionale, pentru schimburi de valori culturale.
La schimb au participat 40 de tineri din Franţa, Lituania şi România, în Franţa – 10 zile la Capestang.

RADIO SCOALA TE ASCULTA – proiect terminat
Program de formare jurnalistica pentru elevi, grup ţintă 10 – 14 ani, pentru comunicare culturală comunitara.
A fost realizată o tabără pentru formare jurnalistica. Au fost elaborate un un jurnal si un ziar al proiectului pentru comunicare comunitara, pe baza informaţiilor primite la curs şi în timpul vizitelor la obiective culturale din Bucureşti. La curs au participat 31 de tineri din satul Cartojani, judetul Giurgiu.

EU.ROMA – proiect in derulare - strategie de comunicare - proiect in derulare – Agenţia Naţională pentru Romi, Banca Mondială
Scop: Creşterea capacităţii instituţionale de comunicare a ANR
Obiective:
Formarea Reţelei Naţionale de Comunicare şi Informare pentru Romi
Crearea unor lideri romi pentru educaţie culturală
Elaborarea şi realizarea de materiale promoţionale şi educaţionale
Organizarea de evenimente